Clubhouse

New in town is de Live Audio Chat app: Clubhouse.

Ik ontdekte deze app ruim een maand geleden, het wekte mijn nieuwsgierigheid omdat je mee kunt luisteren met onderwerpen die jou aanspreken maar je kunt ook meepraten als de host je uitnodigt hiervoor.

Voor ondernemers zeker een waardevolle en leerzame app, dagelijks luisteren naar topics die belangrijk voor jou zijn. Clubhouse vraagt wel om toegang te krijgen naar alle contacten in jouw telefoon en is alleen voor iPhones beschikbaar. Dus een contact van jou ziet bij haar of zijn meldingen staan dat jij er graag in wilt en dit kun jij accepteren.

Je kunt uiteraard zelf een room (event) organiseren en jij als host hebt de regie in handen. Een nieuwe vorm van versterken, netwerk verbreden & krachten bundelen. Denk aan een pakkende titel als je een room organiseert.

Als jouw profiel is aangemaakt let dan op het volgende:

  • Gebruik of je naam of bedrijfsnaam voor het Clubhouse account
  • Link jouw Twitter en Instagram account in jouw profiel
  • Schrijf een duidelijke boodschap in jouw bio, wat moeten volgers over jou en jouw bedrijf weten
  • Volg diegene die interessant voor jou kan zijn, jouw doelgroep of zijn er ondernemers die jou inspireren?

Het fijne aan het deelnemen van een room is dat je elk moment onderin op ‘Leave quietly’ kunt klikken, dus ongemerkt weggaan als je genoeg hebt gehoord of een andere afspraak hebt staan.

Het leuke van deze app is dat het audio is en niet visueel. Dus je kunt gerust in je pyama zitten met ongekamde haren! Oortjes in en ongestoord kunnen luisteren en meepraten.

Deze app heeft zeker veel potentie en heeft veel waarde. Mijn naam op Clubhouse is @jesskrijvenaar, volg mij dan volg ik jou terug. En heb je een uitnodiging nodig om in de app te komen, laat mij het weten dan zorg ik ervoor dat je in Clubhouse komt.

Voordat je een eigen room gaat starten neem dan eerst de tijd om rond te struinen, waar liggen jouw interesses, wat kan van waarde zijn voor jouw bedrijf. In het begin merkt ik mijn enthousiasme die alle kanten opging en nu een aantal weken later heb ik hierin keuzes gemaakt en zijn er 3 Clubhousers overgebleven waar ik naar luister.

Daarom is het goed om na te denken over deze nieuwe social mediakanaal en hierin keuzes te maken.

Samen met Carol Watson van Senioren Vangnet organiseer ik Open Coffee op Clubhouse rooms, een netwerkbijeenkomst waarbij wij iedereen die deelneemt een podium bieden. Netwerken in een live audio chat, laat je horen! Deze heeft inmiddels plaatsgevonden op 2 maart jl. en voor een eerste keer waren wij met 15 personen in de room. Binnenkort nieuwe data.

“Als ondernemer wil je laten zien wie je bent en wat je doet”

jessica krijvenaar

Ondersteuning in social media, websites & webwinkels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s