7 Instagram Weetjes die je echt moet weten!

Misschien heb je het al een paar keer voorbij zien komen op je Instagram tijdlijn maar Instagram is bezig met nieuwe ontwikkelingen.

Welke nieuwe updates heeft Instagram en wat staat ons te wachten?

Lees de 7 Instagram weetjes hieronder door en check jouw account of deze al is geupdate en of jij al 1 van deze nieuwe functies op jouw account kunt gebruiken. Weetjes waar je wat aan hebt en die jou motiveren om meer uit Instagram te halen.

  • Lang gewacht maar eindelijk is het echt zover, vanaf nu kun je vanaf je desktop berichten plaatsen. Hoe fijn is dat! Dit wordt doorgevoerd naar alle accounts dus log in via jouw favoriete browser en kijk of deze mogelijkheid al beschikbaar is voor jouw account. Is dat nog niet zo, heb even geduld, het kan nog even duren. Vanaf je desktop kun je afbeeldingen downloaden, kun je een filter toepassen, schrijf je een tekst, zet je je hashtags in, kun je emojis invoegen en een locatie toevoegen. Ook kun je iemand taggen door @ te gebruiken en kun je de opmerkingen uitschakelen als je dat wilt.
  • Momenteel is Amerika Reels op Facebook aan het testen, ja je leest het goed Reels komt op Facebook. Er wordt nog volop getest, het doel is dat het volgend jaar wereldwijd wordt doorgevoerd. Reels is razendpopulair, volgers/kijkers willen graag geëntertaind worden. Bedenk hoe jij zichtbaar wilt zijn op Reels. Pak jouw podium op Reels en denk bijvoorbeeld aan tutorials van 15,30 of 60 seconden.
  • Het kan zijn dat je in de testgroep zit van een nieuwe wijziging. Deze wijziging maakt het niet meer mogelijk om een post, Reel of IGTV in Stories te delen. Check je account of jij in deze testgroep zit.
  • De swipe-up is inmiddels verdwenen, die gold alleen voor accounts met meer dan 10.000 volgers. En op dit moment zijn ze met een testgroep bezig dat je dus een link van je website kunt plaatsen in een Story. In deze testgroep zitten ook accounts met minder dan 10.000 volgers. Deze link kun je vermelden in je Story en genereert meer bezoekers naar je website. Check of jouw account ook in deze testgroep zit dan kun je er meteen gebruik van maken. Het is inmiddels bekend dat de link sticker wordt doorgevoerd naar alle accounts. Mijn account zit wel in de testgroep (check mijn Stories), een aantal van mijn klanten ook, maar een aantal ook niet. Maak een story en kijk of deze functionaliteit ook voor jou beschikbaar is.
  • Als je muziek wilt toevoegen aan meerdere Stories dan kun je dus in 1x jouw gekozen liedje over alle Stories die je wilt plaatsen heen zetten. Deze nieuwe functionaliteit komt binnenkort beschikbaar.
  • Maak jij vaak gebruik van live-sessies op Instagram dan kun je deze voortaan inplannen, superhandig. Ga naar je Instagram Story en klik op ‘live’ dan zie je links ‘plannen’ staan. Je kunt dus ook een live sessie oefenen. Boven ‘plannen’ staat ‘publiek’ als je daarop tikt kun je kiezen voor openbaar of oefenen. Zo kun je een live sessie oefenen, een soort van generale repetitie.
  • En als laatste nog een weetje over de richtlijnen van Instagram. Belangrijk om te weten is dat je de status van je account kunt bekijken om te zien of je iets plaatst die niet volgens de richtlijnen zijn. Heb je iets geplaatst wat niet volgens de richtlijnen is dan kan dit gevolgen hebben voor je bereik en voor je account. Vaak zie je winacties voorbijkomen en daar moet je goed opletten dat deze wel volgens de richtlijnen van Instagram zijn. Klik hier om meer te lezen over de IG richtlijnen.

Hoe fijn is het om deze informatie te lezen, hier kun je echt wat mee en het is goed om op de hoogte te blijven van alle updates op social media gebied.

Zou je meer willen halen uit Instagram? Wil je meer weten hoe je Instagram inzet voor je bedrijf? Denk dan eens aan een 5 uur strippenkaart voor ondersteuning en combineer deze met een social media scan waarin ik jouw socials onder de loep neem inclusief een verslag met verbetertips waarmee je direct aan de slag kunt.

Neem contact op via 06-83207816 of stuur een e-mail naar jessicakrijvenaar@gmail.com

Elke dag is een nieuwe kans om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf te verbeteren en te vergroten .

– Jessica krijvenaar –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s